Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Младинскиот форум на UNCTAD во 2018 година ќе содржи првенствено теми кои се однесуваат на зајакнувањето на младите во претприемништвото, со фокус на инвестирањето во дигитална младина, младите на преговарачката маса, што е на ум на милениумите и како младите можат да размислуваат глобално и да делуваат локално. Младинскиот форум 2018 година ќе се одржи во седиштето на UNCTAD, во Палатата на нации, Женева, Швајцарија, како дел од Светскиот инвестициски форум на  2018 година, од 22 до 26 октомври 2018 година.

Програмата Westerwelle Young Founders е целосно финансирана едногодишна програма за 25 исклучителни претприемачи од земјите во развој и економии во развој. Како дел од програмата, Фондацијата Вестервеле е домаќин на годишната конференција во Берлин: Конференција на Млади Основачи. Нејзиниот фокус е да ги поврзе младите основачи од земјите во развој и економиите во развој едни со други и со германската стартап сцена.

Startupbootcamp Кејптаун е водечки акцелератор фокусиран на стартапи во блокчејн, IoT, решенија за исплата, пазари на капитал и управување со средства, интегриран синџир на снабдување, е-трговија, малопродажба, осигурување, алтернативно финансирање, управување со идентитетот, дигитално поврзување, податоци и анализа на однесувањето и овозможувачки технологии.

Наградите на Унилевер за млади претприемачи имаат за цел да ги препознаат и поддржат брилијантите млади иноватори кои се справуваат со најголемите еколошки и социјални предизвици на планетата, и да им помогнат да влијаат врз развојот на следните области: 

Томи Хилфигер, кој е во сопственост на PVH Corp.,  со задоволство ве поканува на предизвикот за социјални иновации на TOMMY HILFIGER, глобална иницијатива која има за цел да ги поддржи старт ап компаниите кои развиваат решенија со потенцијал за позитивно општествено влијание врз синџирот на додадена вредност во модната индустрија. Победниците ќе добијат едногодишно менторство од внатрешните експерти на Томи Хилфигер на глобално ниво, покрај добивање на грант до 100.000 евра, како и место во Програмата за социјално претприемништво INSEAD (ISEP).