Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

За Нас

И-лаб.мк е Центар за иновации во рамките на Knowledge Centеr, воспоставен во 2015 година под покровителство на Централната Европска Иницијатива и КЕП Австрија 2014.

1988-1994 Магистер за политички науки - Универзитет во Виена.

1998-2005 Магистерски студии – Технички Универзитет во Кајзерслаутен

Членство во Професионални тела/функции

  • Европска Бизнис Мрежа – ЕБН (консултант за сертифицирање на бизнис инкубатори)
  • Член на кластерот AC Styria; Woodcluster
  • Раководител на експертската група за трансфер на иновации и технологии од Стопанските Комори/ Styria

Други Вештини:

  • Проект Менаџер (IPMA сертификат, контрола на повеќе проекти)
  • Програма за Помлади Менаџери (Летна школа - IDEC Блед)
  • Тренинг за проекти
  • Серифициран водич за подобрување на иновации
  • Акредитиран EU-BIC експерт: Евалуатор на бизнис паркови
  • Акредитиран експерт за иновации на Wirtschaftskammer Österreich (Стопански Комори)