Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Во периодот од 22ри до 24ти јануари 2019 година во Скопје, се одржа тридневна работилница на тема Претприемништво и информатички технологии во организација на Центарот за управување со знаење.

Во периодот од 21/06/2018 до 24/06/2018, на Универзитетот во Хонг Конг се одржа меѓународен СТЕМ Симпозиум за средношколци на тема Паметни Градови. 

Паметен град е урбана област која користи различни видови на технологија за ефикасно управување со средствата и ресурсите.

На 27-ми јуни, 2017 година, Knowledge Center потпиша Меморандум за соработка со Асоцијацијата на Менаџери на Македонија.