Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Во периодот од 22ри до 24ти јануари 2019 година во Скопје, се одржа тридневна работилница на тема Претприемништво и информатички технологии во организација на Центарот за управување со знаење.

Работилницата е во рамки на проектот “i3 – идеи, пронајдоци и иновации, а кои е финансиран од Европската унија, преку Интеррег балканско – медитеранската област 2014-2020. На настанот земаа учество над 50 учесници, од пет различни земји – Македонија, Грција, Кипар, Албанија и Бугарија.

За време на тридневниот настан, се работеа теми како што се – бизнисот и општеството, од идеја до бизнис, софтвер, хардвер, вештачка интелигенција, спроведување на информатичките технологии во здравството, образованието, администрацијата, мобилни апликации и е-трговија, менаџментот на човечки ресурси во ИТ секторот, бизнис модел – канвас, комуникација итн.

Успешно завршените активности придонесоа кон целта на проектот и преку едукацијата на 50 учесници помогнаа во унапредување на територијалниот развој, соработката и поддршката на конкурентноста на балканско – медитеранската област и промовирање на модел за претприемничко учење и трансфер на знаење.